Trendas: veidrodinis glajus

Olga Noskova iš Ufos miesto Rusijoje yra dar vienos tortų mados kaltininkė – daugiau nei 80 tūkstančių jos sekėjų Instagrame nuolat spėlioja, kokia yra jos blizgių, veidrodinių, lyg netikrų, tortų paslaptis (angl. mirror cake).

Nesuprantate apie ką čia mes? Pežiūrėkite patys, kokie paprasti, tačiau kartu įspūdingi yra Olgos tortai:





Daugiau šių grožybių rasite Olgos instagram’e: https://www.instagram.com/olganoskovaa/

Bazinis veidrodinio torto glajaus receptas

Tortas jau turi būti paruoštas glazūravimui. Tinkamiausi tvirtesni, tankesni biskvitai. Geriausia, jei jis bus šaltas. Padėkite tortą ant pakylos ar tankių grotelių, po apačia paklokite kepimo popieriaus ar vyniojimo plėvelės, ar bet ko, ant ko galės nubėgti glajaus perteklius. Glajaus gamyboje būtinai naudokite svarstykles.

1 žingsnis

  • 15 g želatinos miltelių
  • 80 g šalto vandens

Išmaišykite želatiną vandenyje ir palikite išbrinkti.

2 žingsnis

  • 200 g gliukozės sirupo
  • 200 g balto cukraus
  • 100 g vandens

Virkite vandenį, cukrų ir sirupą ant nedidelės ugnies kol cukrus visiškai ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite želatiną.

3 žingsnis

  • 150 g saldaus kondensuoto pieno
  • 200 g šokolado (geriau balto)
  • maistinių dažų, geriausia skystų ar žele

Į turimą mišinį supilti kondensuotą pieną, išmaišyti. Sudėti šokoladą ir plakti blenderiu kol masė taps vientisa ir blizgi (arba ilgai ilgai maišyti šaukštu), o jos temperatūra atvės iki 32 laipsnių. Įmaišykite dažus.

Tortą denkite 32-30 laipsnių temperatūros glajumi. Dirbti reikia greitai, kol neatvės iki žemesnės temperatūros. Norint išgauti kelių spalvų mišinį, reikia pasigaminti skirtingais dažais nudažyto glajaus ir pilti ant torto kartu ar viena po kito – priklausomai, kokio efekto norima. Užpylus palyginkite viršų mentele ir palikite sustingti.

Šaltinis: southernfatty.com, instagram.com/olganoskovaa/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą jo veikimą bei tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra naudojami automatiškai. Siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums, naudojami ir tiksliniai slapukai. Paspaudę „Sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų naudojimu. Savo sutikimą galite atšaukti bet kuriuo metu savo interneto naršyklės nustatymuose, ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - Privatumo politikoje