Trendas: šokolado potėpiais puošti tortai

Yra daugybė būdų dekoruoti tortus, keksiukus ir sausainius – gražių, įdomių, lengvų ir sudėtingesnių. O kartas nuo karto kažkur pasaulyje vienas kepėjas ar kepėja ima ir sugalvoja kažką, kas užkariauja internetą ir nusipelno įvardinimo – gniaužiantis kvapą, įspūdingas, nematytas. Pamenate, visai neseniai visus žavėjo veidrodiniu glajumi aplieti tortai, o štai naujausia banga – šokolado potėpiais puošti tortai (angl. brushstroke cake).
Idėjos autorystė priklauso Maskvoje esančiai kepyklai Kalabasa, jie šias grožybes skelbia savo Instagram paskyroje:

Atrodo, kad šiems tortams jokių daugiau papuošimų ir nereikia – tik puikaus spalvų derinio.

Dekoro technologija tokia universali, kad tinka tiek Kalėdiniams, tiek vestuviniams tortams.

O taip pat ir keksiukams:

Tikime, kad tikrai norite sužinoti, kaip šie papuošimai gaminami – ir galime išduoti, kad gana paprastai. Kaip dažnai būna, visa esmė čia yra idėjoje, o ne atlikime. Paprasčiausiai ištirpinkite spalvoto ar paprasto šokolado ir konditeriniu teptuku braukite per kepimo ar sviestinį popierių – potėpiai gali būti įvairaus pločio ir ilgio, pagal Jūsų norimą puošimo idėją. Palaukite kol šokoladas sutvirtės, ir atsargiai paėmę – puoškite kepinį. Štai iliustracijos (paspaudus pasididina):

Gaminant gali prireikti:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *