Trendas: šokolado potėpiais puošti tortai

Yra daugybė būdų dekoruoti tortus, keksiukus ir sausainius – gražių, įdomių, lengvų ir sudėtingesnių. O kartas nuo karto kažkur pasaulyje vienas kepėjas ar kepėja ima ir sugalvoja kažką, kas užkariauja internetą ir nusipelno įvardinimo – gniaužiantis kvapą, įspūdingas, nematytas. Pamenate, visai neseniai visus žavėjo veidrodiniu glajumi aplieti tortai, o štai naujausia banga – šokolado potėpiais puošti tortai (angl. brushstroke cake).
Idėjos autorystė priklauso Maskvoje esančiai kepyklai Kalabasa, jie šias grožybes skelbia savo Instagram paskyroje:

Atrodo, kad šiems tortams jokių daugiau papuošimų ir nereikia – tik puikaus spalvų derinio.

Dekoro technologija tokia universali, kad tinka tiek Kalėdiniams, tiek vestuviniams tortams.

O taip pat ir keksiukams:

Tikime, kad tikrai norite sužinoti, kaip šie papuošimai gaminami – ir galime išduoti, kad gana paprastai. Kaip dažnai būna, visa esmė čia yra idėjoje, o ne atlikime. Paprasčiausiai ištirpinkite spalvoto ar paprasto šokolado ir konditeriniu teptuku braukite per kepimo ar sviestinį popierių – potėpiai gali būti įvairaus pločio ir ilgio, pagal Jūsų norimą puošimo idėją. Palaukite kol šokoladas sutvirtės, ir atsargiai paėmę – puoškite kepinį. Štai iliustracijos (paspaudus pasididina):

Gaminant gali prireikti:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Tinklalapyje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą jo veikimą bei tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra naudojami automatiškai. Siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums, naudojami ir tiksliniai slapukai. Paspaudę „Sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų naudojimu. Savo sutikimą galite atšaukti bet kuriuo metu savo interneto naršyklės nustatymuose, ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos - Privatumo politikoje