Tarp klasikinių desertų, tokių kaip vafliai, grybukai, spurgos, sausainiai suformuoti mėsmale, savo vietą užima ir forminiai žagarėliai. Kas nepamena tų keistų įrankių, kaitinamo aliejaus kvapo ir tų traškių lengvų sausainėlių, kurių paragavus neįmanoma sustoti? Mes pamename, ir suteikiame progą išbandyti ir Jums – siūlome nemažai skirtingų įrankių žagarėliams.
Rytų šalyse panašiu principu skanėstai kepami nuo seniausių laikų. Itin mėgiami jie ir Skandinavijos šalyse bei Vidurio Europoje – forminiai žagarėliai ten žinomi rosečių pavadinimu (rosettes, rozetas, rozetki), o pas mus dažnai vadinti pagal turėtas formeles – gėlytės, drugeliai, voveraitės (“voveruškos“). Naudojama tešla labai paprasta, o pats kepimo būdas taip pat nėra sudėtingas, iškepus kelis sausainius įgundama ir tampa labai lengva. Pabadykime!